Dengan Nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.. "Selamat Datang ke Dunia Karya RizHad"

12.16.2010

Apa khabar blog ku?

Assalamualaikum w.b.t...

Ohh.. wujud lg rupanya blog kasihrizhad ni rupanya.. ye laa.. yg empunya blog pun blh taip mcm ni.. apa lg kawan2 bloggers kasihrizhad yg lain... tentu ingat saya da menghilangkan diri dari dunia bloggers... apa taknya... semenjak saya mengandung 6 bln sehingga la baby saya sekarang da nak masuk 3 bln .. saya langsung tak jenguk blog saya... nak kata bizi.. memang la bizi sangat... sejak ada anak nih.. masa utk diri sendiri pun rasa kurang sangat... tp Alhamdulillah.. kebahagiaan berumahtangga rasa lebih bermakna semenjak lahirnya si permata hati ini....

Ada kisah suka.. duka sepanjang pengalaman saya semenjak bergelar ibu ini... suka kerana saya selamat melahirkan seorang bayi lelaki yg sihat dan comel... yg diberi nama Abdul Rahmaan... anak ibu dan ayah ini lahir ke dunia pada 22 Sept 2010 dengan berat 3.62kg... semangatkan? Alhamdulillah.. syukur kepada Allah kerana saya dan baby tidak mengalami sebarang complication walaupun terpaksa bersalin secara operation..
Memperkenalkan... Abdul Rahmaan... cahayamata kesayangan saya.. masa ni baru berusia 4 hari


Ohhh... Kisah duka pula apabila ayahnya hanya sempat bersama anaknya selama 19 hr sahaja.. dan kini kami berjauhan lagi buat sekian kalinya.. huk huk huk.. sedih, rindu... perpisahan kami pd kali ini lebih terasa dengan kehadiran cahayamata kami.. lebih2 lagi buat ayahnya yg berada di Arab Saudi... yg hanya dpt menatap gmbar dan video anaknya sahaja... sabar jelah ye ayahnya...

Wajah2 anak ibu sewaktu usia 1 bln...

video

Abdul Rahmaan dah 2 bln lebih.. 22hb ni.. masuk la 3 bln.. comel tak? :)

Oh ya.. bila da ada baby ni.. mungkin saya akan menjadi blogger yg tak aktif dan mungkin selepas ni posting saya pun pendek2 je... maaf ye kawan2... masa saya agak terhad.. banyak perkara lagi yg perlu saya sesuaikan semenjak menjadi ibu ni.. doakan lah supaya saya dan anak dapat menjalani hidup dgn sempurna walaupun ketiadaan suami di sisi.. ini adalah satu lagi cabaran di antara banyak cabaran yg terpaksa saya lalui... walaupun begitu.. hidup harus diteruskan...

Ok.. jumpa lagi.. di waktu yg tak pasti bila.. InsyaAllah.. moga bertemu lagi..

Wassalam..

15 comments:

Abd Razak said...

Assalamualaikum sahabat..:)

Moga dida sihat hendaknya dan sentiasa dalam rahmat kasih sayang~NYA..

Tahniah..! Comelnya anak dida..:)

idasm said...

salam sayang dan rindu buat dida.

tahniah sebab dah bergelar ibu. gelaran yg memang diidamkan oleh kak ida. seronok tgk gambar abd rahman. tp simpati jugak sebab terpaksa berpisah dgn ayahnya. tabahkan hati yea.

akak doakan semuanya selamat.

take care,

Yatie said...

assalamulaikum.....

selamat kembali dida, comel baby kamu.

Yatie said...

assalamulaikum.....

selamat kembali dida, comel baby kamu.

lemonade said...

welcome back sis!

سيف النظام بن حاج عثمان said...

Alhamdulillah... syukur pada Allah yang mengurniakan kurniaNya. Tahniah utk Dida dan suami atas kelahiran Abd Rahmaan. Moga dia menjadi anak yang soleh dan perisai agama InsyaAllah.

atie said...

Salam Dida..

Salam rindu buat dida... tahniah kerana dah menjadi seorang ibu.... comel sungguh Abdul Rahman... jangan lah sepi selalu Dida punya coretan di blog sentiasa kami nantikan semoga kebahagian sentiasa mengiringi dida.....

AIN said...

salam..kak Dida!

comenye!!!!!!!!!
semoge kak dida update selalu..
hehe

Dearie Pearls said...

salam rindu selalu untuk sahabat yang dirindui, Dida...

terima kasih kerana meng'update' keadaan terkini. tahniah untuk baby yang sangat comel ini.

selamat bergelar ibu..
mesti sangat teruja...

jaga diri dan salam sayang.

-lol-

cun09 said...

salam sahabat...

semoga sihat disamping kuarge ^_^

akhirnyee dpt juga nengok baby Dida yeeaa...hari niii genap 3 bulan kan?!

semoga menjadi anak yg soleh ^__*

**jaga diri**

iqbalsyarie said...

kak...cumelnya anak baru! hehe..dan selamat kembali ke blog, hehe

ummumishkah said...

tahniah dida, sweet bay and great name.. nama yang mmg masuk dlm senarai nama kami masa nak namakan muhammad dulu.. next baby boy kot.. :)) selamat bergelar ibu and be a great mother sis!

cun09 said...

salam ramadhan utk sahabat ku ^__^

moge sihat...

cun09 said...

salam ma'al hijrah dida ^__^

moge sihat disamping keluarge t'sayang...dah sethn lebih abdul rahman eekkk...

Dearie Pearls said...

salam ingatan dariku..
apa khabar dear?
dah 3 tahun blog ini sepi..

bagaimanakah perkhabaran sabahatku di sana?