Dengan Nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.. "Selamat Datang ke Dunia Karya RizHad"

8.30.2008

Tabahkan hatiku di Ramadhan ini..

Hati terusik tatkala ambang Ramadhan kali ini disambut tanpa suami tercinta.. pertama kali bersahur, berbuka puasa, berterawikh tanpa kehadirannya mmbuatkan hati aku sayu tidak terkira.. mujur la ada mak dan keluarga yg menemani aku di sini..Biasanya, kami akan berterawikh bersama di masjid Jamek.. tp kali ni, terpaksa la aku pandai2 membawa diri.. bila dikenang2 mmg pilu rasa hati.. "terima kasih mak sbb selalu teman along dkt umah ni.." aku tau dia mmg suka duduk umah aku sbb dia kata internet line dkt umh aku boleh tahan laju.. sng la dia nak buat operasi direct selling dia tu.. wah.. mak aku ni dah pandai ber'cyber' skrg..

Picture Captions

Minggu ni adalah penentuan samada suamiku dpt balik raya atau tak.. tp mcm penah aku bgtau sblum ni, aku tak nak mengharap apa2..aku dah bincang dgn dia, kalau dia dpt balik raya.. maknanya tahun dpn la baru aku menyusul dia ksana.. kalau tak, paling cpt pun.. aku akan pergi lepas raya haji nnti.. tu pun, aku masih dlm dilema samada nak terus apply for resident visa @ visiting visa.. kalau pegi pakai visiting visa, maknanya aku akan gi melawat dia je kat sana.. amik cuti 1-2 minggu.. ble buat umrah lagi skali.. pastu balik la keje kat Titan lagi smpai la hubby aku betul2 bsedia nak bawa aku bhijrah ke sana. Entah la.. smuanya belum pasti lagi..

Semoga Allah beri petunjuk apa yg terbaik untuk kami berdua.. Akhir kata,

Picture Captions

Halalkan makan minum saya.. redha kan setiap layanan sy selama ini.. semoga Allah bagi kesempatan buat kita bertemu lagi di Aidilfitri ini.. Selamat Berpuasa, Berbuka, Berterawikh & bersahur.. :)

2 comments:

as said...

Berpuasa tanpa suami memang kena sabar banyak..dulu masa hubby as datang sini pun as berpuasa sorang-sorang..lagi la..tingal sorang2,mak ayah jauh pulak tu..
Masa hubby datang sini dalam hati taknak ikut la..biar ler..sebab sayang nak tingal kerja..tapi bila dah 2 bulan hubby datang ksa.puasa pun dah nak dekat,time tu hanya Allah jer yang tahu perasaan..last2 tekad berhenti kerja,ikut jer hubby...
So,buat dida yang masih berbelah bahagi,buatlah solat istikarah...moga mendapat petunjuk.. :)

Dida... said...

Terima kasih As atas nasihat.. rupa2nye.. as penah mengalami nasib serupa mcm sy skrg.. mmg siksa rasenya.. sbb x penah berjauhan dlm tempoh lama mcm ni.. dulu pun sy rasa mcm tanak ikut sbb sygkan keje sekarang.. lg la baru promotion & naik gaji.. tp, suami tu lg penting dr sglanya.. jd dgn berkat doa & petunjuk yg Allah berikan.. hati ni kuat utk memilih suami.. jd, InsyaAllah kalau takde aral & jika dpanjangkan umur.. sy akan berhijrah ke sana dlm bln 1 @ 2 ni.. Tenkiu As!