Dengan Nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.. "Selamat Datang ke Dunia Karya RizHad"

4.17.2009

Si Makhluk Halus

Adoi lerr.... napa laa gatal2 tangan & kaki aku ni.. meh aku check jap.. mak aii.. ada bintat merah lak ni.. takkan aku diserang chicken pox plak.. OH NOOO!!!! Setakat ni yg aku dgr... anak2 kat Yanbu je yg kena... Masalahnya.. aku dah kena chicken pox masa umo 11 tahun dulu.. kata org.. CP ni menyerang sekali seumur hidup je.. laaaa... abis tu bintat kat lengan aku ni hapa??

Setelah dibuat siasatan.. baru lah Sarjan radwa 8 discover masalah sebenar... nak dijadikan cerita.. sedang Sarjan sibuk menonton tv cite '
National Treasure' malam tadi dkt Channel MBC Max.. datang la si makhluk kerdil.. cantekk je dia landing dkt lengan aku... Uikk!! datang tanpa diundang..... tanpa bagi salam.... Haaa!! amik kau... PELEPAP!!! sekali aku bagi.. terpenyek la sekujur tubuh kerdil.. OOOOOOO.... Si Nyamuk Arab rupanya... tak padan halusss.. rupanya angkara kau la badan aku bintat2.. Sedang aku mengomel sorang2.. Inspektor merangkap hubby aku pun tanya.. Kenapa Ni? aku cite la yg aku dah terserempak dgn Nyamuk Arab.. yg selama ni aku blum jumpa lagi smnjak aku duduk dkt Yanbu... Apa?? Terserempak dgn nyamuk Arab?? Terperanjat tak dia?? Kata Inspektor dgn muka seposen... Bukan setakat terperanjat lagi.. terus mati keras saya kerja kan.. Jawabku dgn muka yg separuh serius... Tapi mmg la.. nyamuk Arab ni.. rupa dia halus je, kaler kelabu.. tak macam nyamuk2 dkt Malaysia yg beso2 & hitam2 nak2 lepas dia dah hisap darah.. lg gemuk... Nyamuk Arab ni dtg senyap2.. tetiba gatal je tmpat yg dia gigit tuh.. isk.. tak bleh jadi ni.. kalau dkt Malaysia, aku sembur je dgn Shieldtox ke.. Bygon ke.. Kat Yanbu ni aku sembur gak.. tp pakai PIF PAF.. kah kah kah... tak commercial betul nama penyembur racun serangga dkt sini..

Tu pasal nyamuk Arab.. pasal sang serangga yg lain.. so far, aku penah jumpa lalat n lipas je.. Si Lipas tu pun bersaiz kecik mcm anak lipas.. lom penah lagi jumpa lipas beso cam kat malaysia.. eeee.. geli geleman aku bila terserempak dgn si lipas... Kalau terserempak.. terus Sarjan letak jawatan.. tak sanggup nak lawan si lipas yg kurang hasam tu.... Nape serangga kat Arab size kecik2 ek?? mungkin serangga2 dkt sini semua terbantut tumbesarannya kot.. tak pun tak cukup vitamin.. tu la.. mak hang suruh minum susu.. hang tak nak.. degil.. (isk.. terasa la pulak.. sbb mmg aku tak suka minum susu.. sebab tu comel je...hehehe) kalau semut lak.. sejak aku sampai.. jgn kan kata semut.. sesungut semut pun aku tak jumpa apa lagi family semut2 yg lain mcm semut itam, semut api.. semut mayat..kerengge.. mmg tak ada lah! kalau bekas gula @ benda2 manis kat rumah aku ni.. mmg dijamin selamat dari gangguan makhluk semut ni.. jgn kat malaysia.. pantang tupperware gula tak tutup rapat sket.. mula la si semut mayat bwk geng2 dia mmbuat kacau... Tensen je tuan punya gula pasir...

K, lah... sebelum tuan punya badan ni merapu lebih panjang.. baik la stop kat sini dulu... semoga, persatuan serangga2 arab tak jumpa la rumah aku kat sini.. nnti diaorang dengar.. rumah aku kena attack plak.. jenuh la si Sarjan dgn Inspektor nak buat serang hendap hari2.... ni nyamuk dah mula tunjuk taringnya.. smpai bintat2 lengan aku kau kerjakan.... siap la ko.. aku sembur dgn PIF PAF jap lagi...(sambil buat gaya ala2 Angelina Jolie dlm cite Thomb Rider)..
Angelina Jolie?? Inspektor membeliakkan mata tanda tak puas hati.. Nape?? Inspektor nak jadi mcm Tom Cruise ke? tak payah la..... TOM KURUS pun belum tentu lagi.. ....diet kan badan tu dulu baru bleh... kah kah kah kah... sarjan ketawa tanpa belas kasihan.. The End..

4 comments:

arryani said...

Agak2nya, kat situ ada kes denggi tak???Saje nk tau...hehehe

Dida... said...

Alhamdulillah.. blum dgr lagi... mintak simpang la dijauhkan....

LYNN said...

oo masa dok kat umah tu kami dah siap beli ubat nyamukkkkk tapi yang attach kat plug tu..Akak memang kaji serangga (ha.ha.ha.) jadi semua benda halus ke besar ke sensitip..ooCian cik adik dan saper tu sargent ke koperal??? mencari punca. jgn kate nyamuk..ada benda gigit aje kite akan cari tok nenek moyang benda halus lagi mulus tuhh.Phew!kekadang kalau nampak orang bangla dok sembor macam sembor racun tu ha mesti ada benda yg dicarik tu. even kat tepi pantai RC akak pernah nampak sembur kat tempat tersorok. Kalau kat pokok mungkin racun serangga kot. Tapi kalau tepi pantai....???

Dida... said...

patut la kadang2 kite terbau racun nyamuk ptg2 dkt area rumah ni.. rupa2 nya ada mamat bangla yg sembur yeee.. ni mesti dia dh lama x sembur.. patut la nyamuk tu mengaruk... keluar sgl taring.. kite plak yg jd mangsa..