Dengan Nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.. "Selamat Datang ke Dunia Karya RizHad"

5.19.2009

Bye Bye ChatBox...

..RizHad akan menutup ruangan CHATBOX nya berkuatkuasa pada hari ini.... Ini adalah kerana ada ALIEN yg telah mencemarkan CHATBOX blog RizHad... sebab apa aku panggil dia alien?? Sebab kalau dia seorang MANUSIA yg WARAS dan BERAKHLAK MULIA, dia tak akan mengganggu hidup orang lain... & tak akan cuba2 membuat onar walau di mana2 blog dan tempat sekalipun... takde koje carik koje.. takde pasal.. carik pasal... WATCHAA KANGG!! Buat lah keje berpekdah sket.. gi tanam sayur ke... tebas rumput ke... housekeeping atau bersihkan longkang kat plant Titan tu ke.. Cuba jgn ganggu hidup orang boleh tak?

ANYWAY.. that's not a BIG PROBLEM for me.. as I Know Who I Am.. and Allah knows everything.. And ofcourse.... I KNOW WHO IS THE CULPRIT BEHIND THE SCENE. Nevermind... Aku terima ini sebagai salah satu UJIAN dari yang MAHA KUASA untuk menguji sejauh mana teguhnya iman seseorang itu di atas segala tohmahan & cobaan...Sabar Dida... sabarrrr...

Ni nak kabo sket KEPADA YG BERKENAAN tu.... itupun kalau mu nak dengar la.. takde paksaan pun...
BERBUAT BAIK LAH SESAMA MANUSIA.... DAN JGN KAMU MENJADI PENCETUS KEPADA SENGKETA... JAUHI DIRI KAMU DARI MENJADI SAHABAT SYAITAN.. KERANA SYAITAN KERJANYA MMG SUKA MEMPORAK PERANDAKAN SILATURRAHIM & MENGACAU BILAUKAN RUMAHTANGGA ORANG... SESUNGGUHNYA ALLAH ITU MAHA PENGAMPUN LAGI MAHA PENERIMA TAUBAT.....BERTAUBAT LAH KAMU SEBELUM MALAIKAT MAUT DATANG MENJEMPUT......
Har har har.. ada mcm sajak tak ayat ni.. seghius ni.. seghiuss.. bukan memain... mula la jari-jemari ni nak beremosi... taip ayat pun emosi smcm jee... tensenn sebenornye niee....

Dan berkuatkuasa hari ini juga.. ruangan comment hanya akan dibuka kepada pembaca & bloggers yg berdaftar sahaja.. ini adalah untuk tujuan keselamatan & privasi yang empunya blog... so ANONYMOUS.... sorry.. you're not allowed to leave any message here.... Bak kata Yann Harum Cempaka... Kita tak payah layan org yg hatinya busuk mcm longkang.... lebih kurang mcm tu lah... wakakaka... (jgn marah Yann.. pinjam ayat jap.. mcm kena je..hihi) emmm alahai....bukan nak layan.. saja nak basuh budak hingusan yg tulis comment tuh...nak menyamar yeeeee.. maaflah...identiti kamu telah dikenalpasti... heh heh heh... Last Word.. jadilah seorang Umat Islam yg matang dan berakhlak...dan janganlah kamu jadi MANUSIA PEROSAK! Ingat tuuuu....

PEACE NO WAR!!

16 comments:

MAR said...

hai daa,marah nampak ape citer erk???

Dida... said...

tak marah... geram je... biasalah.. org bg komen.. dia pun nak komen gak.. tp komen ntah hape2... ibarat masuk rumah org.. tp palit rumah kita dgn lumpur... dah la datang tak diundang... tu biar dia antara dia dgn Tuhan lah... nak buat kacau tp tak bertempat.. JIWA KACAU AGAKNYEE...

eriema said...

Salam,
Sabar Dida, wlpn akak x tau apa yg dikomenkanya tu...anggap je ni sume dugaan k...
Kadang2 orang ni ikut sedap tangan jek, x nak fikir dulu...
Ada sekali tu kat shoutmix akak ada 2 org kekasih ni berborak, entah apa2...ikut sukatinye msk kat org punya shoutmix buat semak....

ziQRyFiqRy said...

salam..

aik betul nyer marah.. sabar je la dida adat la manusia bukan semuanya baik2 belaka..

Treasure with our own choices--->ME! said...

Apa kes plak ni Dida?? Sabo je lah..Mcm2 hal lah....mmmm...

KAHERAH said...

Salam...

Dida,,apa cete la plak ye..sabar yee...Apa agaknye yg di komen kan tuuu...

Lum dpt jumpa2 lg kwn2 kat sini laa...bila la Erah akan ketemu korang semua..

cik aa said...

sabar dida..wlpun aku x tau ape ke benda yg ditulis tp biase la dlm dunia ni x semua ati mcm kita..

Dida... said...

Thanks kawan2 & kakak2 for the support... cuma org yg benar2 mengenali diri kita je yg faham..

Yg pelik nya.. org yg buat keje ni.. org JANTAN... kalau pompuan aku x heran sgt.. mmg biasa org pompuan je yg banyak species mcm nih..

Ntah lerr... dunia dah nak kiamat.. tp org yg suka melaga2 kan org nih.. masih x sedo2 lagi...

Dida... said...

Tadi masa azan isyak.. ada terasa gegaran skit kat rumah.... ingatkan kepala kita yg pening.. bgoyang smcm.. rupanya.. gempa bumi kecik.. seram plak...

Pastu.. imam masjid baca Surah Al-Zalzalah (berkenaan gempa bumi) smpai nangis2... MasyaAllah... betul lah dunia dah tenat skrg nih.. tp yg pembuat dosa masih lalai.. masih nak jadi perosak... manusia.. manusia..

MAR said...

ye lah daa,pagi td pun sekitar jam 6.30 gitu ada juga terasa gegaran tu,ingatkan kita je yg terasa.hari ni dah masuk 2 kali gegaran tu .

arryani said...

Sabar...kena bawak bersabar..Anggap dia tak ada dalam kamus hidup awak..pasti boleh lalui hari-hari macam biasa..

Dida... said...

Ye mmg boleh pun.. selama ni pun dia x pernah ada dlm kamus ke, buku nota ke... senarai no. hphn ke... kenal gitu2 je... tak alih2... masuk sini nk wat kacau... buat sekali dua.. kite snyp... terus padam je msg dia tu kat chatbox.. kali ke-3.. mna bleh tahan.. last2 delete terus je cbox tu.. habis cerita! Org mcm ni.. tak blh bg muka.. dpn nmpk baik.. skali rupanya.. suka jadi pengacau & perosak rumah tgga org rupanya...

snail hill said...

salam...sy pon pernah kena attack kerana alien ni..agaknye dia cemburu tgk blog akak ni...sabar jelah ye..manusia!!!rambut sama hitam tapiii hati kita tak tau (banyak colour)

Dida... said...

ye.. betul tu snail hill.. xkan la cemburu kot... buat la blog sendiri.. pastu merapu la kat blog tu puas2.. takde sape nak marah.. ni tak.. nak mengarut dkt blog org lain... sib baik tak gaduh dgn hubby.. hr tu nyaris22.. isk.. geram tul...

miss GAZA said...

akak,
saya pun pnah kna..
agak grammla!
rasa nk stori smua kat akak kat sini tapi trlalu openn.
takutt lak klaw org tu ada..
=(

Dida... said...

adik..

akak bagi emel akak..

ida_rizal@yahoo.com.my

cerita lah dkt emel ok.