Dengan Nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.. "Selamat Datang ke Dunia Karya RizHad"

5.25.2009

Sahut Cabaran.. UPDATE!

Salam semua.. Sejak 2-3 hari ni.. saya rajin lak wat blog walking.. macam2 cerita ada.. dan design blog yg sungguh menarik dan canggih manggih... dari cerita politik ke cerita motivasi..nasihat, keagamaan, kisah yg berkisar tentang hidup, main mekap2.... dari blog ZAHIRAH.. (org pompuan mesti suka blog ni) dan tak kurang juga kisah peribadi bloggers.. banyak yang menarik perhatian saya...

Dan satu yang betul2 menarik perhatian saya ialah.. satu TEST yang saya cuba dari blog yg baru menjadi rakan blogger saya.. Terima kasih WEBMASTER kerana ziarah & jadi rakan blogger saya.. daripada blog dia.. saya sahut cabaran dia untuk jalani satu TEST. Memula nak buat.. bedebo gak nak buat.. sebab lama dah tak wat test ni.. ingat lagi masa PART 1 & 2 dkt U dulu.. ada wat test ni... memula test pakai typewriter.. pastu baru pakai keyboard... TEST APA PLAK NI... mesti korang tertanya2.. TYPING TEST LA... bebudak course OM114 mesti familiar dengan test nih.... amacam.. anda berani nak cuba?? WEBMASTER... kat bawah ni lah result test saya... heheheh... kalau awak nak tau.. gigil jari saya buat benda ni tau... tp saya akan cuba lagi & lagi utk perbaiki skill saya.. InsyaAllah...

57 perkataan

Update: 26 May 2009 @ 2018hrs

Thanks pada kawan2 yg sudi ziarah blog ini.. moga silaturrahim kita akan berterusan walaupun hanya sekadar di alam maya... apa lagi.. cuba la test ketangkasan anda menaip .. mana tau bleh pecah rekod saya.... nnti saya belanja ice-cream dan award khas dari RiZHad....Saya jemput Yann, Mama Bungas, Linda, Nett, Kak Emalobo, Kak Mar, Kak Lynn, Kak Ila, Kak Za, Cik Aa, Milah, kak Mas, Erah, Kak Ejalz, Kak Yan (I likeee), Zahirah, Sufy, Pearls, Miss Gaza, Asyiq, Damai dan SEMUA BLOGGERS yang ingin mencuba sahut cabaran saya ini... psstt.. sesape yg nama disebut kat atas.. wajib buat test ini dan tempel diblog masing-masing... kalau tak, nnti cikgu babab dgn rotan.. saje je nak dera korang... muahahhaha...

Pesanan dari Penaja ~ Jgn putus asa ok.. chayyok22.. siapa yg dah buat.. sila lapor diri pada saya.. mekasih..

SELAMAT MENCUBA... :)


http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com

37 comments:

Webmaster said...

Salam tuan rumah....

Alamak, betullah dia punya 56 perkataan seminit.... Anyway, tahniah sebab jadi yang terpantas...

inc3 said...

uiskh..bedebo2 nk wat test ni.ekeke...ye nnti den cubo la ye,kendian den tempek kt blog.mklum dulu xde blajo trengkas2 ni.main tekan keyboard sesuka hati je.janji siap! heh..

Dida... said...

Wslm Webmaster,

Bukan saya la yg terpantas.. ada lagi yg pantas dr yg terpantas... cabaran baru bermula.. kita tengok blogger mana yg boleh buat 70wpm.. kalau sipi2 pun takpe..

Tp.. sape yg bleh pecah rekod saya, saya tetap akan bagi award...

Dida... said...

Linda..

buat jgn tak buat.. hang punye jari runcing je.. mesti lagi senang nak tekan keyboard tu..

Ko jgn sampai butang keyboard tu melompat udah lerr... hehehe..

KAHERAH said...

Alamakkk...br buka tp decide taknak menaip dulu..kakakaka..merangkak2 aku ni kang nak menaip..huhuhuhu..perlukan ketenangan ni!

LotsOfLove-Pearls said...

Pearls nak lapor diri.
Pearls dah cuba type tapi xder pla save.
nway, Dida BEST!

thanks k..

kat saner baru nak mlm.
kat cne, dah tengah malam dah..
hehe

miss GAZA said...

akak,
saya sahut cabaran ni!
kekeke
tp mmg takleh lawanla ngan akak..
lagi satu tlupa save code dia!
nnt pasni saya buat saya pastekan kt blogg ya..
(ala malunya..buat pon mrangkak-rangkak!)

thanxx ya!
:]

Treasure with our own choices--->ME! said...

ehhm..blog with new look huh?? typing test? alamak!!.. serun seii.. tak penah amik typing test lerr.. cuba2 test ok gak...br tau keterroran jari gemuk ku ini... hehehe...

Treasure with our own choices--->ME! said...

Da try...mmg tak power pun...dpt 37/mnts jek.. boleh lah...separuh dr 70.. kira LULUS... hehe.. byNEtt

Dida... said...

Erah..

ok, take ur time.. jgn rushing ok.. buat benda ni mmg perlu kan ketenangan..

nnti dah try lapor diri ok..

Pengasas said...

Salam Dida!
Pakcik tak nak ikut. Pakcik hanya dengan jari telunjuk kiri dan kanan saja. Seminit dapat lah kut dalam 12 perkataan. Kalau nak laju, takut keyboard kena ganti yang baru pulak.

Dida... said...

Pearls,

mekasih krn mencuba.. nnti kalau ada rasa nak buat lagi.. jgn lupa save..

Cmana stress tu? da ilang blum?

Dida... said...

Adik Miss Gaza..

Jgn putus asa ok.. Chayok.. chayok..
Nnti akak buat sport check kat blog adik.. huhuhu..

Dida... said...

Nett,

Ok.. LULUS.. nnti ada masa cuba lagi.. pastu dah dapat highest mark, save ok.. jangan give up....

Ha'ah.. angin baru skang nih.. rasa nak tuko template.. nnti kalo dah boring tuko lagi..

Dida... said...

Pakcik..

Takpe.. pakcik dikecualikann.. tp kalau pakcik nak cuba apa salahnya... mana tau dgn berkat jari telunjuk azimat pakcik tu.. boleh potong saya...

hehehe.. pakcik yg sempoi.. saya suka...

LYNN said...

alamak tangan terkedu, betullah Dida ni mendera aku. Haaa tak pass.

Dida... said...

Kak Lynn..

Alaa.. K. Lynn gabra tu.. cuba lagi... tarik nafas panjang2... lap peluh kat tangan tuh.. pastu jgn lupa baca Bismillah.. mesti boleh punye... hehehe.. kesian kak lynn kena dera dgn kite..

ZaHiRaH said...

wuhuu..takot la nak bwat tp nak cube..hee..neway thanks pomot blog.ehek.. kak dida da amek award folower ker? ngee

arryani said...

Waaaa, saya tak suka sebab taipan saya teramatlah lambatnya...saya slalu menaip sambil belek2 kuku pas tu dok gosok2 mata, pas tu kekadang kena gigit nyamuk..

(jangan percaya ini semua alasan, sebenarnya memang saya menaip lambat dan banyak typing error) hahahah

arryani said...

Tapi kan,


jom clap...clap...clap...tuk Dida, memang laju jemari dia nih...

miss GAZA said...

akak,
saya dah bubuh kat blogg..
myla wat spotcheck!
:p

er,
ada org leh wat 68 pkataan/sminit akakk!!

MAR said...

Daa...

walaupun kita tak boleh taip tp kita sahut cabaran mu...berkali2 ku cuba hasilnye tetap sama,memalukan je..huwaaaaa.

ije said...

nak gak la wat test ni.. tapi.. er... malas ke? er... nt la. uhu

ASYIQ said...

Dida,

Akak ngaku kalah sebelum bertanding...dulu tak pernah belajar menaip pun...huwaaa!!! Tak suka la game ni...kalau game lawan makan kacang goreng ok gak....

Tapi untuk tidak menghampakan dik Dida nnti akak cuba jg...tapi tunggu free sikit...(jangan caye...dia nak ngelak tuh...)hehehe.

Syukran ya ukhtie ....sa ajtahid...caiyok...caiyok!!!

ASYIQ said...

Huwaaaa....dah wat dah...malu ah nak kabo berapa. Sebab maaaaanyaaaak sangat...hehe.

REENAZ said...

Perghhhh....Gapap2 carik huruf kat keybord!!!!Berpeluh CEK KETI nak kejo huruf yg keluar!huhuhuhu.....

Anyway thank a lots sbb share menda nih.....

Dida... said...

Zahirah..

Takpe.. pomot mempomot mmg saya sukee angatt.. heheh..

Ada award utk follower ker? ni yg nak geledah blog zahirah ni.. ok.. jap lagi saya smpai...

Dida... said...

Miss Gaza,

akak dah tengok.. adik lah orang pertama yg ikut peraturan.. SYABAS! Bagus betul adik ni.. dengo kata.. heheheh...

Sape kah gerangan blogger yg bleh smpai 68wpm tu yea.. nak kenal gak.. kalau bleh nak wish tahniah kat dia...

Dida... said...

Kak Mar, Ije, Kak Asyiq, Kak Ina, Kak Yan.....

Mekasih la coz susah payah mencuba test niee.. Semangat dan usaha anda amatlah saya kagumi...

Walaupun tak mencapai target.. tp semangat juang tu tetap kental.. teruskan berjuang dalam apa jua lapangan dan jangan mudah putus asa..

Thanks for ya support!! luv ya..

Rafizah Nordin said...

salam dida...sy dtg mmbalas kunjungan.di sane belajar atau mengikut suami?

Dida... said...

Wslm Rafizah..

Terima kasih krn sudi datang... sy ikut hubby sy ke sini..

Salam perkenalan ye...

Lotfi Lokman a.k.a kamitaken said...

dearest kak dida (ni panggil akak ni takper ker?),

terima kasih kerana singgah di ruangan belog saya. Salam perkenalan dari kami bertiga dari Makkah alMukarramah.

Takper, kawan ngan saya bermakna kawan dengan bini dan anak saya sekali. Tapi itu bukan bermakna kami mengamalkan prinsip triniti. cuma bermakna kami mempunyai ikatan utuh antara satu sama lain. Terima kasih sekali lagi di atas kesudian menziarahi belog saya.

Pasal typing tuh, bukan masuk coure apa2 pon, cuma dulu belajar melalui program mavis beacon typing. Hari2 duk main taip, lama2 bleh. hehe. Tapi dah lama tak berlatih pon makin slow sekarang ini.

Sapalah agaknya yg pegang ranking no 1 tu ek? mungkin sebelum perkataan itu keluar dia dah taip? hahaha..

apapun, belog ini best. nanti saya link. wassalam.

Lotfi Lokman a.k.a kamitaken said...

*course

Dida... said...

Dear Kamikaten..

Wah comment yg panjang tp seronok dibaca..

owh.. no wonder... patut la terror menaip... ranking no. 1 tu mestilah org yg build program tu.. agaknye lah..

thanks ye coz sudi link blog saya.. lagi satu.. bykkan gmbar2 menarik dkt blog awak tu ye.. sy mmg minat tgk gmbar yg cantik2... pencinta seni la katakan..

ok.. salam ukhwah dari saya & suami..

miss GAZA said...

nampaknya ranking no. 1 kna tukar orgla akak..
73 pkataan/sminit!
ni link dia..

http://jurufoto.blogspot.com/

huhu
saya yg invite mr.nazif bwat tapi akak ajelah yg bg hadiah..
lalala~
:p

eriema said...

Salam,
Dida berkali2 akak dah cuba test ni, ummmhh seronok gak kan, tapi keputusan tetap hampehhh...smpai naik kejang jari-jemari ni..sksk cuma dapt 37 jek, x yahlah tepek kat blog,malu seyyy! Dida tetap hebat TAHNIAH!

Dida... said...

Wslm Kak Ema..

Mmg seronok... bab main2 mcm ni mmg la best...

Sian akak smpai kejang2 jari.. suruh cik abang urut lerr.. heheh..

takpe.. tanak tepek pun takpe.. janji akak dah buat.. thanks ye kak..

Kak, ada org lagi hebat dari kite.. kite ni kira tahap pertengahan je.. Takde apa yg boleh dibanggakan....